Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Γιατί το iPhone, σε αντίθεση με όλα τα άλλα smartphones, έχει το ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής;


Όλοι γνωρίζουν ότι η Apple έχει μετατρέψει το φανατισμό για τη φροντίδα του στις λεπτομέρειες σε μια πραγματική τέχνη. Τα προϊόντα της Cupertino έχουν μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια και όλα έχουν επιλεγεί με κριτήρια, και καλά τεκμηριωμένα. 



Η θέση του ομιλητή, από τη μία πλευρά στο κάτω μέρος της συσκευής, δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά είναι ακριβώς όπου θα πρέπει να είναι ένα ηχείο. Ένα ενδιαφέρον άρθρο από την Dustin Curtis επισημαίνει τους λόγους που οδήγησε την Apple  σε αυτή την επιλογή.
Η Curtis έχει αλλάξει το iPhone 4 του με το Samsung Galaxy S II. Χθες το βράδυ ήταν με το smartphone ξαπλωμένη στο κρεβάτι και κοιμήθηκε και αφήνει το κινητό σε μια γωνιά του κρεβατιού .  Το πρωί παραλίγο να χάσει μια σημαντική συνάντηση γιατί δεν μπόρεσε να ακούσει το ξυπνητήρι. Η μαλακή επιφάνεια του κρεβατιού έκανε να σιγήσει το ξυπνητήρι. Και με το Nexus S, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.
Πολλές από τις συσκευές στην αγορά, το ηχείο βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, έτσι ώστε, όταν αυτό είναι σε κάποια μαλακή επιφάνεια, ενδέχεται να μην ακούσουν καθόλου τον ήχο από το ηχείο,και να έχουν χαμένες κλήσεις, μηνύματα και ξυπνητήρια.
Οι μελλοντοστραφείς μηχανικοί της Apple, με την τοποθέτηση του ηχείου στο πλαίσιο της συσκευής από το πρώτο μοντέλο iPhone, έχουν αποφύγει αυτό το πρόβλημα με σύνεση. 

[Via]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου