Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Siri, Θα με παντρευτείς;.

Δείτε το παρακάτω χιουμοριστικό βίντεο με την Siri.




[Via]

Σύμφωνα με τους New York Times, η Apple θα πουλάει το 2013 τηλεόραση με ενσωματομένο το Siri .




Η επίσημη βιογραφία του Steve Jobs, γραμμένη από το χέρι του Walter Isaacson,αποκάλυψε ότι η Apple εργάζεται για πολλά χρόνια σε μια τηλεόραση που είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργικότητα της τηλεόρασης Apple. 

Ο Nick Bilton γράφει στο άρθρο του στους New York Times ότι η πρόθεση του Jobs ήταν να απελευθερώσει μια τηλεόραση με Siri ομιλία.


[Via]

Η DevTeam έκανε Jailbreak σε iPhone 4S και iPad2 !!!


Καλά νέα από την DevTeam για όλους όσους ενδιαφέρονται για Jailbreak. 

Μόλις κυκλοφόρησε από το MuscleNerd ένα screenshot που δείχνει το  iPhone 4s Jailbreak !





Όπως μας λέει ο MuscleNerd έχει ακόμη πολύ  δουλειά να κάνουμε πριν από την ελευθέρωσή του στο κοινό, αλλά τα νέα είναι πολύ καλά και μας δίνουν ελπίδα. 
Θα σας κρατάμε ενήμερους!
Ο MuscleNerd έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο δείχνει αυτό το "πρωτότυπο" jailbreak στο iPad 2. 
Είμαστε πολύ κοντά όπως όλα δείχνουν .
Stay tuned...;-)
Εδώ είναι το βίντεο:

[Via]





Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα από την Apple: «Διαγραφή της βιογραφίας του Steve Jobs και κατεβάστε την εκ νέου »

Η Apple με αποστολή ενός mail προς  όλους αυτούς που αγόρασαν  την επίσημη βιογραφία του Steve Jobs τους υποδεικνύει την κατάργηση του eBook και την εκ νέου λήψη από το κατάστημα.



Πολλοί διαμαρτύρονται, λόγω της εσφαλμένης μορφοποίησης του κειμένου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάγνωση, έτσι  η εταιρεία Cupertino είπε να διαγράψουμε και να κατεβάσουμε ξανά το αρχείο .


Η διαδικασία είναι απλή δεδομένου ότι μπορούμε  να την διαγράψουμε άμεσα από το iBooks επιλέγοντας το αρχείο και πατώντας διαγραφή. 


Στη συνέχεια,  μπορούμε φυσικά να την κατεβάσουμε ξανά χωρίς να χρειαστεί να ξανά πληρώσουμε .


[Via]

Εγγύηση της Apple: στο φόρουμ του ispazio ένα κορίτσι κερδίζει την υπόθεση για δωρεάν επισκευή μετά από 12 μήνες


Σήμερα το πρωί στην τηλεόραση προβλήθηκε ένα επεισόδιο του φόρουμ του ispazio στο οποίο ο πρωταγωνιστής ήταν ένα κορίτσι που είχε αγοράσει ένα iPhone και μετά από 13 μήνες είχε ένα σοβαρό πρόβλημα.


 Πηγαίνοντας την συσκευή στον πωλητή,αυτός αρνήθηκε την επισκευή δωρεάν, γιατί εξήγησε  η εγγύηση της Apple διαρκεί μόνο ένα χρόνο. 


Ας δούμε τελικά τι αποδείχθηκε .





Μετά την άρνηση του πωλητή το κορίτσι πήγε δικαστικός και ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της , με τον καταλογισμό του κόστους των επισκευών για στον πωλητή, επειδή ο νόμος λέει σαφώς ότι στην Ιταλία όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν 24 μήνες νόμιμη εγγύηση.
Μπορείτε να βρείτε το βίντεο με τα λόγια του δικαστή απευθείας σε αυτή τη σελίδα .

Ποια είναι η γνώμη σας;

[Via]




Το Android Market κάνει περισσότερα download από το AppStore.

Ενώ η Apple εξακολουθεί να είναι η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, στην ανάπτυξη των smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα η Android είναι ασταμάτητη. 


Κατά το τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός των downloads των εφαρμογών Android έχει υπερβεί  του iPhone OS . Επιπλέον, οι περισσότεροι προγραμματιστές δημοσιεύουν εφαρμογές στο Android Market από το App Store.





Σύμφωνα με την ABI Research  το 44% των smartphone εφαρμογών κατεβαίνουν το τελευταίο τρίμηνο για το λειτουργικό σύστημα Andorid ενώ μόλις το 31% των εφαρμογών για το iPhone, iPod Touch και iPad. Το υπόλοιπο 25% κατεβάζει από διάφορα καταστήματα όπως το Amazon, η Nokia, η Microsoft και η RIM.
Η Google έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανακτήσει την απόσταση που την χωρίζει από την Apple στον τομέα των κινητών εφαρμογών. 
Με την πολιτική της κατάφερε να φθάσει τις 500.000 εφαρμογές να είναι ήδη διαθέσιμες στα καταστήματα τον Σεπτέμβριο,ενώ το App Store πλησιάζει τις 600.000.

Σύμφωνα με την εταιρεία Research2Guidance, οι Android developers είναι πιο παραγωγικοί και δημοσιεύουν κατά μέσο όρο 6 εφαρμογές,ενώ στο iOS δημοσιεύουν μόλις  4 εφαρμογές . 


Αυτοί οι αριθμοί δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένης της σχεδόν απόλυτης ελευθερίας στους προγραμματιστές να δημοσιεύουν τις εφαρμογές στο Android Market. 



[Via]





H Microsoft χάρη στο Google εισπράττει δικαιώματα από τους 10 κατασκευαστές των Android

Δέκα εταιρείες που παράγουν smartphones και tablet τρέχουν Android ,και προτιμούν να πληρώνουν δικαιώματα για την εταιρεία Redmond και να μην μπουν σε επικίνδυνες νομικές  μάχες για τις πατέντες. 



Σύμφωνα με την Goldman Sachs, μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο το 2012 η Microsoft κέρδισε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις συμφωνίες που έγιναν για την προστασία της από τους κατασκευαστές των Android smartphones. 
Οι δύο δικηγόροι από τη Microsoft, ο Horacio Gutierrez και ο  Brad Smit, δήλωσαν ότι η πολιτική της εταιρείας είναι η αναμόρφωση του τοπίου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των κινητών συσκευών και ότι πολλές εταιρείες θα πρέπει να βιαστούν να καλυφθούν.

[Via]


Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει την απογοήτευση των Bρετανών καταναλωτών σχετικά με τo iPhone 4S

Φαίνεται ότι το κύμα της απογοήτευσης με το νέο smartphone της Apple έχει επίσης επηρεάσει το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο διαδίκτυο σύμφωνα με έρευνα, το ένα τρίτο των Βρετανών καταναλωτών είναι απογοητευμένο με το iPhone 4S  επειδή περίμεναν περισσότερα νέα χαρακτηριστικά.









Η έρευνα βασίζεται σε απαντήσεις 1.500 καταναλωτών πρόθυμους να αγοράσουν ένα νέο smartphone, και αποκάλυψε ότι μόνο το 29% από αυτούς θα αγοράσουν το iPhone 4S. Από την ομάδα των χρηστών, το 48% ενδιαφέρονται για την αγορά ενός BlackBerry, ενώ άλλοι θα ήθελαν να αγοράσουν ένα Andorid smartphone.

Το ένα τρίτο των χρηστών του αγγλικού MyVoucherCodes site που έχουν εκδοθεί από την έρευνα, είπε ότι ήθελε περισσότερα από το νέο smartphone της Apple. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν χαρούμενοι με το Siri  και την ποιότητα της νέας φωτογραφικής μηχανής των  8 megapixel.
Δεν είναι σαφές αν αυτή η δυσαρέσκεια θα επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone 4S στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις ΗΠΑ το νέο iPhone έχει πουλήσει 4 εκατομμύρια μονάδες σε μόλις τρεις ημέρες και θα μπορούσε να φθάσει τις πωλήσεις ρεκόρ για την Apple το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Eσείς τι γνώμη έχετε για όλα αυτά ..?

[Via]

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

To Semitether ενημερώθηκε..!!

Ο BigBoss έχει ενημερώσει το Semitether για να λύσει ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι beta testers.

Τι νέο υπάρχει:

● Reworked the app sync conflicts
● Reworked daemon loading order to hopefully solve 2 issues.
1) Reboot after 2 mins on some devices
2) app sync with itunes issue on some devices.

Σημείωση: Αυτή η έκδοση έχει τώρα 60-90 δευτερόλεπτα μετά την επανεκκίνηση και θα κάνει respring και στη συνέχεια, η συσκευή σας θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Posted Image

[Via

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα νέο γνώρισμα προσβασιμότητας στην iOS 5






Όταν η iOS 5  κυκλοφόρησε μαζί με το iPhone 4S, μεγάλο μέρος της ομιλίας ήταν το Siri  η άλλη φωνή στο λειτουργικό σύστημα του 4s. 
Η επιλογή να μιλήσει στο iPhone σας και να το μεταφράσει ομιλία σε κείμενο, ή να ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες σας είναι προφανώς super cool.
Η iOS 5 διαθέτει μια νέα επιλογή που επιτρέπει στο iPhone, iPod touch και iPad στους χρήστες  να τους διαβάσει το κείμενο τους που έχουν γράψει.
Ο διακόπτης είναι κρυμμένος στο εσωτερικό του τηλεφώνου πηγαίνοντας settings- general- accessibility και πηγαίντε εκεί που λέει speak selection και βάλτε το στο on.




Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το πόσο γρήγορα το κείμενο διαβάζεται .

Μόλις ενεργοποιηθεί, αγγίζοντας σε οποιοδήποτε κείμενο για να το επιλέξετε θα εμφανιστεί η επιλογή να το διαβάσει σε σας, μέσω του νέου "Speak" .
Η ποιότητα της φωνής της Apple που έχει χρησιμοποιήσει είναι εκπληκτικά καλή, αν και δεν έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν την ίδια που χρησιμοποιείται για το Siri.









Το iPhone 4S είναι σε θέση να εντοπίσει τη θέση με το GPS μέσω GLONASS

Το iPhone 4S έχει ένα σύστημα παρακολούθησης, πέραν των άλλων smartphone της Apple. Εκτός από το GPS στην πραγματικότητα, το νέο iPhone θα είναι σε θέση να κάνει geolocation  τον αστερισμό των δορυφόρων GLONASS.













Ήδη πολλές συσκευές στην αγορά είναι σε θέση να τα ανιχνεύσουν ρωσικοί δορυφόροι, κάποια Nokia smartphones που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.Επιπλέον  να πούμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε προσωπικά με τον Steve Jobs το περασμένο καλοκαίρι και το τοπογραφικά σύστημα GLONASS, μπορεί να ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν.

[Via]



Γιατί η Siri είναι γυναίκα;




Αφού μιλάμε για το Siri στο iPhone 4S, μπορεί να έχετε συνειδητοποιήσει ότι μιλάτε σε μια γυναίκα. Ρωτήστε το Siri, «Τι φοράς;" και θα πάρετε  απάντηση μιας γυναίκας.
Οι άνθρωποι προτιμούν υποσυνείδητα μια γυναικεία φωνή από μια αρσενική. Η προτίμηση harkens προφανώς πίσω στη βιολογία.
“It’s much easier to find a female voice that everyone likes than a male voice that everyone likes,” said Stanford University Professor Clifford Nass, author of “The Man Who Lied to His Laptop: What Machines Teach Us About Human Relationships.” “It’s a well-established phenomenon that the human brain is developed to like female voices.”
Research suggests this preference starts as early as the womb, Nass said. He cites a study in which fetuses were found to react to the sound of their mother’s voice but not to other female voices. The fetuses showed no distinct reaction to their father’s voice, however.”

Οι άνθρωποι, επίσης, φαίνεται να προτιμούν τη φωνή της γυναίκας λόγω της ιστορίας. Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι φωνές των γυναικών χρησιμοποιήθηκαν σε πιλοτήρια αεροπλάνων. Στην τηλεφωνία ήταν πάντα γενικευμένη ως γυναικεία φωνή. Όταν καλείτε την υποστήριξη πελατών ή μια εταιρεία όπως η AT & T, πάντα ακούτε τη φωνή μιας γυναίκας που σας καθοδηγεί με οδηγίες.



Διεθνές αναγνώστες  αμφισβηούν ότι το Siri θα έχει  ανδρική φωνή στην Ευρώπη. Ο λόγος για την απόφαση αυτή από την πλευρά της Apple είναι άγνωστη.

“An Apple spokeswoman declined to comment on why the company gave Siri a female voice in the U.S. Nor would she say why Siri speaks like a man in the UK, where iPhone 4S owners have swarmed online forums to request a female voice instead. “Eww!! Hope UK gets female voice soon,” wrote one commenter. “I don’t think anyone in the US cares about male voice option.”


Το CNN ασχολείται επίσης με το ρομποτικό ύφος που έχει το Siri:

“What’s interesting to me is how they seem to intentionally make her speech sound artificial — they could choose to make her speech more seamless and human-like, but they choose instead to highlight the technology,” she said. “That makes you aware of how high-tech your gadget is.”


[Via]

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κυκλοφόρησε στο Cydia το Semitethered Jailbreak.


Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που από τη στιγμή δεν έχει κυκλοφορήσει το Untethered Jailbreak για το iOS 5; Το Semitethered Jailbreak.

Posted Image

Μόλις λίγα λεπτά πριν BigBoss κυκλοφόρησε ένα νέο πακέτο στο Cydia με το όνομα Semitethered Jailbreak, που σας επιτρέπει να κάνετε επανεκκίνηση τη συσκευή σας στο iOS 5.0 ​​jailbroken χωρίς να χρειάζεται να τρέξετε το Redsn0w αν είστε μακριά από το pc σας.

Είναι πολύ καλύτερο από το Tethered jailbreak.


Για να χρησιμοποιήσετε Semitethered Jailbreak, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1: Κάντε Tethered Jailbreak στο iOS 5.0 τη ​​συσκευή σας με Redsn0w για Windows και Mac
Βήμα 2: Προσθέστε το Repo http://thebigboss.org/semitether στο Cydia.
Βήμα 3: Εγκατάσταση SemiTether και επανεκκίνηση!

Μπορείτε επίσης να δείτε το σχετικό βίντεο.
Τώρα μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPhone σας, ακόμα και μακριά από τον υπολογιστή σας, υπάρχουν όμως μερικά συν και τα πλην.

  • Τηλέφωνο θα κάνει επανεκκίνηση στην Αρχική οθόνη
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε Apps στο iPhone σας εκτός από το Mail και Safari μέχρι να τρέξετε το Redsn0w.
  • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cydia, ή ότι έχετε εγκαταστήσει από αυτό.
  • Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την εκκίνηση του(εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο).
Αυτό είναι αρκετά καλό αν κλείσει η συσκευή μας από μπαταριά η χρειαστεί reboot. Εγώ το πέρασα και δουλεύει μια χαρά...


[Via]


TweetMe: Η απλή εφαρμογή που αξιοποιεί την ενσωμάτωση της iOS 5





Το TweetMe είναι μια μικρή εφαρμογή που σας επιτρέπει να στείλετε γρήγορα ένα tweet στο Twetter. Μόλις πατήσετε στο εικονίδιο του TweetMe  είστε έτοιμοι να στείλετε ένα μήνυμα.



Το TweetMe είναι διαθέσιμο στο App Store και είναι συμβατό με το iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 4S, το iPod nano (τρίτης γενιάς), iPod nano (4ης γενιάς) και το iPad.Απαιτεί  iOS 5.0 ή νεότερη έκδοση.


iWatchz: το λουρί που μετατρέπει το iPod nano σας σε ένα πολύχρωμο και κομψό ρολόι

Μαζί με το iPhone 4s της Apple παρουσιάστηκε μαζί και το νέο iPod Nano. 
Τα νέα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι μικρά και περιλαμβάνουν μερικά νέα μενού και  για χρήση του ρολογιού.
Το IWatchz είναι ο ιμάντας που ολοκληρώνει τη μετατροπή της έκτης γενιάς iPod Nano μας σε ένα κομψό ρολόι .








Το Watchz προσφέρει ένα μοναδικό σύστημα κλιπ για να αναρτάται το iPod nano με ασφάλεια στον καρπό σας. 








Τα υλικά που έχουν επιλεγεί για αυτό το προϊόν είναι εξαιρετικής ποιότητας σε κατασκευή.









Το iWatchz είναι διαθέσιμο στο Q2 απευθείας σε αυτή τη σελίδα και Timpiece έκδοση . Επιπλέον, υπάρχουν δύο χρώματα αυτών και από την επίσημη ιστοσελίδα της Apple: Q έκδοση σε 24,95 € και η έκδοση ρολόι σε € 89,95.






[Via]