Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το Android Market κάνει περισσότερα download από το AppStore.

Ενώ η Apple εξακολουθεί να είναι η κορυφαία εταιρεία του κλάδου, στην ανάπτυξη των smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα η Android είναι ασταμάτητη. 


Κατά το τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός των downloads των εφαρμογών Android έχει υπερβεί  του iPhone OS . Επιπλέον, οι περισσότεροι προγραμματιστές δημοσιεύουν εφαρμογές στο Android Market από το App Store.





Σύμφωνα με την ABI Research  το 44% των smartphone εφαρμογών κατεβαίνουν το τελευταίο τρίμηνο για το λειτουργικό σύστημα Andorid ενώ μόλις το 31% των εφαρμογών για το iPhone, iPod Touch και iPad. Το υπόλοιπο 25% κατεβάζει από διάφορα καταστήματα όπως το Amazon, η Nokia, η Microsoft και η RIM.
Η Google έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανακτήσει την απόσταση που την χωρίζει από την Apple στον τομέα των κινητών εφαρμογών. 
Με την πολιτική της κατάφερε να φθάσει τις 500.000 εφαρμογές να είναι ήδη διαθέσιμες στα καταστήματα τον Σεπτέμβριο,ενώ το App Store πλησιάζει τις 600.000.

Σύμφωνα με την εταιρεία Research2Guidance, οι Android developers είναι πιο παραγωγικοί και δημοσιεύουν κατά μέσο όρο 6 εφαρμογές,ενώ στο iOS δημοσιεύουν μόλις  4 εφαρμογές . 


Αυτοί οι αριθμοί δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένης της σχεδόν απόλυτης ελευθερίας στους προγραμματιστές να δημοσιεύουν τις εφαρμογές στο Android Market. 



[Via]





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου